Wyposazenie gastronomii gizycko

Choć “mała gastronomia” z nazwy brzmi raczej dobrze i niegroźnie, to potrzeba wiedzieć, że nawet najmniejszy sklep nie obędzie się bez podstawowych sprzętów, które trochę kosztują. W co inwestować, i z czego czynić Oto krótki poradnik dla przeciętnej kawiarni:

 

1. Ekspres ciśnieniowy – nawet do najładniej urządzonej kawiarni nie przyjdą klienci, jeśli kawa nie będzie znakomita. Ekspres to teza dodatkowo nie warto na nim dbać, jednak czasem ukrywa się kupić dobry, używany sprzęt.
2. Witryna chłodnicza – klienci chętniej kupią ciasta, jeśli będą uważać, że robią smacznie i kusząco zza witryny. Warto postawić ją blisko kasy, to klienci będą kupić chętniej.
3. Stoły i stoliki – to rzeczywiście podstawa. Mały dom nie wymaga niezliczonej liczbie mebli, więc tutaj możesz zaoszczędzić.
4. Talerze i sztućce – obowiązkowo! Wybierz takie, jakie nie będą kłaść się w zmywarce.
5. Młynek do kawy – świeżo zmielona kawa to norma!
6. Lampy – koszt duży, ale dobrych lamp nie potrzeba będzie wymieniać, a później nie będziesz dobrze inwestować.
7. Piec – do pieczenia ciast rzecz jasna. I do pieca przyczynią się oczywiście foremki na wypieki.
Mała gastronomia urządzenie to przecież nie tylko wymienione wysoce sprzęty. Niektóre kawiarnie oferują również śniadania, dlatego może dodać się patelnia grillowa lub grill elektryczny do zapiekania przepysznych tostów. Duże są również elementy wystroju, jednak przy małym lokalu nie warto szaleć przy zakupach, bo mieszkanie będzie przytłoczone. Czasem wystarczą odpowiednie sprzęty, które same są ozdobę, do tego pewien tematyczny obraz lub zdjęcia i czy menu w atrakcyjnej ramce. Minimalistyczny wystrój przy małym wnętrzu to kwestia kluczowa. Przydałby się także stojak na wieszaki, natomiast jeśli zależy nam na szybszej powierzchni, można po prostu rozwiązać na ścianie ładne haczyki, w niniejszy forma kurtki nie będą mieć drugiego miejsca. Warto mieć o tym, że znaczną część sprzętów możemy po prostu odkupić, trzeba ale zawsze skontrolować stan używanych rzeczy.