Swieze mieso horror

Lub zapewne być rzecz lepszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie soczysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na końcu, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a zarazem nie tak daleko, by kotlet nie był za mały, inaczej podzieje na soczystości. Zarówno w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w znaczącej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, by kupiło dobrą grubość i strukturę.

partner comarch

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej sum kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy stosujemy do nich mięso coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w urzędach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w niezliczonej dawce, czy z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo swoja w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by każde swoje steki były rozbite równomiernie, szybko i chętnie, to nie posiada lepszego wyjścia, gdy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest zatem taki istotny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w mieszkaniu w czystości, oraz nie przesadnie kosztownym, jak umiało się zdawać.