Sprzet gastronomiczny pomorskie

System kadrowo-płacowyProgram kadrowo-płacowy | Systemy ERP | POLKAS

W współczesnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w innego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo wydajnych i dlatego o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do cięcia wszystkiego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej robi, że istnieje wskazanym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również aby była na siedzenie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także zachodzić w skład wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest znacznie odpowiednim sprzętem, bowiem w konkretnym etapie jest w kształcie pokroić wielką miarę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego termin i siłę, którą pragnął wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do cięcia samego produktu np. sera. W jakimś jednak przypadku obsługa krajalnicy jest ascetyczna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest dostrojony do krojenia kęsów żywności. Krojenie podejmuje się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest zamocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do kraju, inaczej nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem prawdopodobnie stanowić wówczas, że wszystkie powierzchnie maszyny, które stanowią dostęp z krojoną żywnością są uczynione z produktów nierdzewnych. Drinkiem spośród najistotniejszych faktów jest nóż i ważne, żeby był idealnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po jakimś użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych części jest właśnie łatwe, iż nie wymaga żadnych narzędzi.