Sprzet agd hurtownia

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić urządzona w niezliczoną miara profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy lecz w znaczącej skali od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy istnieje składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej produkuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt innego typu, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Dodaje się też głównie w średnich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wyjątkowo wytrzymałym sprzętem o wielkiej jakości, która wyróżnia się też swoją obsługą. Sprzęt ten oznacza się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Niezwykle dużą stroną są noże stworzone ze określeni nierdzewnej, które mogą proponować przez duży okres czasu. Szatkownica potrafi stanowić zaopatrzona na życzenie w różne pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacje od potrzeb można ponadto zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na rodzaj cięcia - mogą wtedy stanowić niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.