Skomputeryzowany program rozliczania w gastronomii

Programem do prowadzenia gospodarki magazynowej, w oparciu o dokumenty zakupu jest program Gastro Szef.
Program ten, w oparciu o zrealizowana sprzedaż stanowiska POS, zapewnia dostęp do raportów i analiz, które mają zastosowanie w praktyce. Poprzez dostęp do rezultatów poprzednich działań,wspiera on pracę właściciela oraz pomaga w podejmowaniu strategicznych dla lokalu decyzji.


Łatwa, intuicyjna i swobodna praca z tym programem jest możliwa dzięki przejrzystej konstrukcji programu.
Dane widoczne w programie są zawsze aktualne, pozwalają ocenić realny stan magazynu. Kontroluje się je na podstawie zużycia surowców, a te z kolei opierają się na zdefiniowanych recepturach, które połączone są z danymi o sprzedaży.
Program ten zsynchronizowany jest też z programami finansowo księgowymi. Umożliwia to eksport dokumentów, wystawianie rachunków i faktur. Odciąża to pracowników, którzy maja więcej czasu na przyjmowanie nowych zamówień.
Program Gastro Szef nadaje także uprawnienia, definiuje ceny i promocje.
Dzięki komunikatom widocznym w Gastro POS łatwo stworzyć nowe promocje, przesłać pracownikom jakieś wiadomości albo stworzyć system lojalnościowy.
Do zalet Gastro Szefa zalicza się także możliwość organizacji imprez, wystawianie faktur, przejrzyste raporty, eksport danych do innych systemów. Jest także obsługa zamkniętej gastronomii, zaawansowana obsługa zamówień.
System kontroli kosztów, rozliczenie produkcji gastronomicznej czy inwentaryzacja, rozliczenie magazynów i zużycie surowców, na pewno są narzędziem wspomagającym pracę właściciela lokalu lub jego kierownika.
Ogromną zaletą programu jest też możliwość współpracy z kasami rejestrującymi i stanowiskami kelnerskimi, które często są wyposażone w monitory dotykowe rejestrujące sprzedaż.
Wszystko to stwarza całościowy, skomputeryzowany program rozliczania gastronomii od dostaw surowców do sprzedaży potrawy. Program ten ma tez bardzo rozbudowane funkcje kontrolne.