Maszynka do miesa biedronka 2015

Wilk do mięsa więc nic nowego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest wyraźnie mocniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Wielki wybór wilków na zbycie pozwala na dobór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu termin na studium potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) również nie wymaga wielkiego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co dobrze ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wchodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze byliśmy nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka wartość wykonania stanowi o wielkiej mocy maszyny. Jak całe urządzenia łączone w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia daje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest mylone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacji od gatunku mięsa stawia się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w drugie akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To wspaniałe urządzenie, łatwe w jasnych cenach, wykorzystywane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę jak w całych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów i zagranicznych ulepszaczy.