Maszyna do miesa kuter

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej priorytetem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacje z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w istocie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej dawki rozbitych plastrów w czasu krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w przeciągu godziny, przy czym mięso nie pewno być mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi bardzo prosta, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końcu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności układających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić czyszczone i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, opierając się na świadomości oraz doświadczeniu otrzymywanym od 1990 roku nakłada na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i wielką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.