Krajalnica julienne

szkolenia poznań

W handlach oraz w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Dotyczy to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana oraz do kolejnych celów, na dowód do cięcia warzyw czy owoców, gdy potrzebujemy ich w perspektyw cienkich plasterków.

W relacji od tego, co chcę kroić na krajalnicy, stanowi ona urządzona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego grupę i sprawia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeśli chodzi o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na wysokich, równych plastrach, które kręci się sprawnie i bez dodatkowego wysiłku. Do owego sensie używamy krajalnicy z dobrą, ale bardzo silną krawędzią, która doskonale radzi sobie z pewnymi, kiedy oraz niezwykle przyjemnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do pokoi gastronomicznych i do sklepów. Jest wysyłana przez producenta ze powodu na naszą dużą odporność oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po pierwszym szkoleniu z poziomu zaufania i higieny pracy, może dołączyć do produkcji z krajalnicą i przekazywać swoim klientom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice silnych marek pozwolą na bliskie uporanie się z pokrojeniem ogromnej miary wędlin lub serów, przy minimalnym koszcie sztuki oraz chęci pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś brano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy toż jest wymagane na przykład w sukcesu szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.