Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym i serem

Tajemnicą idealnego schabowego, albo i kotleta wołowego, stanowi jego dobra struktura. Oznacza to, że aby otrzymać ciało nie tylko łatwe w dodatku, ale też odpowiednio kruche, czyste i przygotowane, trzeba nadać mu normalną grubość, lub jeszcze może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest obligatoryjny w złym gospodarstwie domowym, w którym trzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na parę dni, jednak stanowi to konieczny zakup do momentów gastronomicznych, w jakich codziennie wytwarza się wiele sztuk mięsa na kotlety.

szkolenia erpSzkolenia erp - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Kotleciarka maga dana jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na wszystkiej swojej szerokości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co stanowi nadzwyczaj ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w jakich serwuje się dużo kotletów schabowych, bądź w biurach garmażeryjnych, gdzie toczy się gotowe kotlety schabowe w znaczącej sum każdego dnia, kotleciarka jest potrzebnym zakupem. To a tak inwestycja, gdyż dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w idealne miejsce urządzenia, a po kilku sekundach wyjąć go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często bierze się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich silnej i zawodowej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas wykonywania kotletów więcej czasu bierze nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do przygotowania jest mnóstwo, wówczas warto skorzystać po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, aby uprościć nam pracę, i przyspieszyć cały proces tworzenia potrawy dla swej wygody.