Gdzie wykorzystuje sie krajalnice

Z krajalnicami najczęściej spotykamy się w sklepach, w których sprzedaje się wędliny i sery na wagę. Jednak w dużych gospodarstwach domowych kupuje się krajalnice również do domowego użytku. Krajalnica maga jest jednak urządzeniem, które wykorzystuje się głównie w gastronomii oraz w sklepach. Wydatek rzędu kilkuset, czy nawet półtora tysiąca złotych na krajalnicę dla wielu osób może być zbyt duży, by móc sobie pozwolić na kupienie jej do domu, tylko po to, by ukroić nią kilka plasterków szynki dziennie.

Na szczęście w sklepach dzięki krajalnicom możemy kupować wędlinę krojoną na równe, cieniutkie plasterki, co znacznie ułatwia nam przyrządzanie codziennych śniadań, czy też innych dań z wykorzystaniem wędlin i serów pokrojonych w cieniutkie plasterki. Jeśli prowadzimy sklep, w którym sprzedaje się wędliny na wagę, zakup krajalnicy to podstawa – dziś mało który klient kupuje wędlinę lub ser w kawałku, właśnie z wyżej wymienionych powodów – dużo prościej i taniej jest kupić je już pokrojone, niż inwestować w krajalnicę tylko do domowego użytku.

Krajalnice dostępne obecnie w sprzedaży to urządzenia naprawdę wysokiej klasy, pozwalające na precyzyjne, dokładne pokrojenie wędliny w cienkie plasterki, dzięki bardzo ostrym i szybko obracającym się ostrzom. Aby uruchomić krajalnice, wystarczy tylko włączyć guzik, jednak jej używanie jest związane z ryzykiem uszkodzenia sobie dłoni, więc należy to robić wyłącznie po przeszkoleniu, oraz z wysoką ostrożnością. Jeśli jednak zachowujemy wszelkie środki ostrożności, możemy nawet przez wiele lat codziennie użytkować ten sprzęt bez najmniejszej rany na palcu. Krajalnice przeważnie wykorzystuje się w sklepach, ale także w restauracjach, hotelach, firmach produkujących produkty garmażeryjne, firmach cateringowych i w wielu innych miejscach. Oprócz krajalnicy do wędlin i serów możemy też zakupić sprzęt do krojenia pieczywa, chętnie wykorzystywany nie tylko w piekarniach, ale także w gospodarstwach domowych. Przykładowo, tam, gdzie preferuje się kupowanie pieczywa w całych, niekrojonych bochenkach chleba, lub samodzielnie piecze się chleb, taka krajalnica bardzo się przydaje, ponieważ mimo wszystko krojenie ciepłego pieczywa nożem jest trudne.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl